Vols re-connectar-te amb la Natura?
Durant milers d'anys l'ésser humà ha viscut en constant simbiosi amb la Natura, en poc més d'un segle ens hem tornat perfectes desconeguts
Alguna vegada has viscut el bosc com una experiència plena i gratificant?
Experimenta el bosc a través dels 5 sentits, i després observa com el teu sisè sentit s'afegeix per a transformar el moment
Coneixes els beneficis d'una immersió en la natura?
Un bany de bosc és una experiència senzilla però alhora molt profunda que aporta comprovats efectes benèfics per al nostre cos i la nostra ment
Previous slide
Next slide

Què és un Bany de Bosc

El bany de bosc és una experiència d’immersió en la natura a través d’un procés conscient que ens indueix a la calma, a la sorpresa, al descobriment i al benestar. 

El terme té el seu origen al Japó, en 1982, on se’l coneix com shirin yoku i és una reinterpretació actualitzada de la relació íntima que sempre ha existit entre les persones i el medi natural. 

Aquesta pràctica permet una connexió amb l’entorn que produeix un efecte restaurador, augmentant el benestar i millorant la salut (les plantes alliberen compostos orgànics volàtils antimicrobians beneficiosos per a l’organisme anomenats fitoncidas), alhora que genera un espai per a la connexió amb un@ mateix@.

senderos en los bosques que ofrecen espacios de calma interior

Com ho fem

Dissenyem experiències per a viure el bosc i la natura des d’una perspectiva totalment diferent.

Mitjançant activitats i exercicis dirigits a persones de totes l’edats i condició física, ens introduïm en un estat d’atenció plena i de connexió a través dels sentits, que ens condueix a la relaxació, al benestar i al contacte amb la natura d’una forma íntima, personal i enriquidora.

L’experiència no sols permet entendre millor el bosc sinó la nostra relació amb ell com a part d’un tot, generant un sentiment de pertinença i respecte que redefineix el propi concepte de natura.

Banys de Bosc en Familia

Els nens ens recorden que existeix una manera més autèntica de gaudir de cada moment. La natura ofereix un escenari privilegiat per a la seva curiositat i la seva mirada de sorpresa, en el que els adults podem aprendre a connectar més amb ells.

Acompanya’ls a viure la natura d’una forma màgica i sorprenent!

Es tracta de banys de bosc adaptats en format, contingut i durada. Fomentem l’experiència de majors i petits a través dels 5 sentits, deixant que a la natura trobin el seu espai de creativitat i imaginació, incorporant entre altres dinàmiques relats a manera de “contacontes” que els faran viure la natura de forma més íntima.

Les activitats tenen una durada aproximada de 2 hores.

A la vida diària, sobretot en entorns urbans, són escassos els moments en els que els nens tenen accés a espais verds per a jugar i interactuar lliurement. S’utilitza l’expressió “trastorn per dèficit de natura” al conjunt d’efectes que aquesta manca té sobre el comportament, podent generar depressió, estrès, ansietat, obesitat, manca de vitamina D o augment de la miopia.

Descobrir, o re-descobrir, la natura amb els nens a través dels sentits, és una manera d’aprendre i de posar atenció que redueix aquests efectes negatius. És una experiència que fomenta una relació sana i respectuosa amb l’entorn, molt recomanable per al desenvolupament i l’educació en valors.

  • Per a adults i nens/es d’entre 5 i 12 anys.
  • Per a un màxim 3 grups familiars.
  • Mínim 4 participants, del mateix o de diferent grup familiar

  Nº persones           Tarifa

1 adult + nen/a

35,00 € adult + 18,00 € per cada nen/a

2 adults + 1 nen/a

75,00 €

2 adults + 2 nens/as

95,00 €

  Reserves:

  Per a sol·licitar una reserva pots emplenar aquí

Per a més informació pots contactar amb nosaltres per telèfon o per email: info@astara.es

Espais Naturals

Realitzem els nostres Banys de bosc en espais d’alt valor natural i paisatgístic de Catalunya, el que garanteix l’èxit de l’activitat. Actualment els espais disponibles són:

A tan sols 20 minuts del centre de Barcelona, descobriràs camins submergits en densa vegetació amb una extraordinària diversitat d’espècies d’arbres i arbustos; la presència de petits rierols refresca i enriqueix el lloc, augmentant els beneficis per a la salut gràcies a la presència d’ions negatius al aire i la sensació de desconnexió i calma que busquem amb l’activitat.

A uns 40 minuts de Barcelona, oferim una experiència que permet explorar encantadors camins que s’endinsen en zones poc freqüentades. El disseny de les rutes i la localització dels espais permeten gaudir de vistes espectaculars i de racons màgics per a submergir-nos en ells amb tots els nostres sentits.

A uns 45 min – 1 h de Barcelona, en un dels pulmons de Catalunya (declarat Reserva de la biosfera per la UNESCO), durem a terme l’activitat en espais molt poc transitats i allunyats de les vies principals que travessen el parc. Envoltats per boscos madurs amb presència d’avets i sequoias centenàries i preciosos boscos de fajos i alzines, us acompanyarem en un viatge d’immersió total a la natura, on el  bosc, el riu i el paisatge formaran part de una experiència transformadora.

En asTara som inquiets i amb ganes de descobrir nous racons. Per això, periòdicament anirem proposant nous espais per als nostres Banys de Bosc. Per a mantenir-te informat/da apunta’t a la nostra Newsletter, i segueix-nos a la nostra Agenda d’Activitats i a les xarxes socials.

Mira profundament a la natura i llavors
comprendràs tot millor

Quins beneficis tindràs gracies a un Bany de Bosc

Redueix els nivells d'estrès i ansietat
Genera efectes positius sobre l'insomni, durada i qualitat del somni
Potència del sistema immunitari: augmentant l'activitat de les cèl·lules NK (glòbuls blancs que eliminen cèl·lules nocives per a l'organisme)
Millora l'estat d'ànim i disminueix la irritabilitat
Potència el sistema nerviós parasimpàtic, de «repòs i recuperació»
Redueix la tensió arterial i la variabilitat de la freqüència cardíaca
Augmenta la capacitat de connexió amb un@ mateix@
Augmenta la connexió amb la natura i el desenvolupament d'una consciència mediambiental

Informació Pràctica

Nombre de persones: l’activitat es realitza per a grups d’entre un mínim de 3 i un màxim de 12 persones

Durada: l’activitat té una durada aproximada de 3 hores

Lloc: en l’Agenda d’Activitats s’indica el lloc de realització de l’activitat Roba: s’aconsella roba còmoda i calçat adequat per a caminar per senderes, i concorde a les condicions del temps. Activitats a mesura: addicionalment a les activitats recollides en la nostra agenda pots sol·licitar un bany de bosc a mesura per a un grup d’entre 4 i 12 persones.

  Preus

Activitats per a adults

 

1 adult

35,00 €

 

 

Activitats per a families

 

1 adult + nen/a

35,00 € adult + 18,00 € per cada nen/a

2 adults + 1 nen/a

75,00 €

2 adults + 2 nens/as

95,00 €

  • És necessari realitzar una reserva de plaça per a poder participar. La reserva es realitza complimentant el formulari; una vegada enviat rebrà una confirmació de disponibilitat de plaça.
  • Per a finalitzar la reserva és necessari realitzar el pagament amb antelació, en el correu de confirmació s’indicaran les modalitats de pagament.
  • Política de cancel·lació: es retornarà l’import sencer en cas de cancel·lacions abans de 72 hores de l’inici de l’activitat. Si la cancel·lació es realitza entre 72 h y 48 h de l’inici de l’activitat es retornarà el 50%. Per a cancelacions posteriors a 48 h de l’activitat no es realitzaran devolucions. En cas que les condicions del temps siguin adverses o que no s’aconsegueixi el nombre mínim de persones, asTara podrà cancel·lar l’activitat fins a 72 hores abans del dia de l’activitat, retornant als participants el 100% del pagament realitzat.
  • Cancel·lacions per causa COVID: en cas de cancel·lació per raons relacionades amb la pandèmia de Covid-19, ja sigui per motiu de quarantena, malaltia o restriccions de mobilitat, retornarem el 100% del pagament realitzat sense límits de temps.

Pots consultar les properes dates disponibles en la nostra Agenda d’Activitats

Moments i Paraules

Reserva un Bany de Bosc

Contacta amb nosaltres per a reservar la teva experiència

Digues-nos l'activitat que vulguis reservar, indicant ladata triada o explica'ns el motiu de la teva consulta
Rep les nostres novetats i les publicacions periòdiques del Blog

Seguim de prop la situació originada per la pandèmia de COVID-19, i estem al dia de totes les limitacions i restriccions legals vigents. L’activitat podrà sofrir modificacions (composició dels grups, lloc d’activitat, etc..) o cancel·lacions en cas de noves limitacions.

En totes les nostres activitats busquem mantenir les màximes condicions de seguretat per a salvaguardar la salut de tots.

Altres activitats que et poden interessar